goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Mintaj z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Z czosnkiem taka ryba jest bardzo aromatyczna

Mintaj z czosnkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mintaj z czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

Mintaj z czosnkiem
Rybę odmrażamy, osuszamy i porcjujemy. Panierujemy w kolejności: mąka, rozmącone jajko, bułka tarta. Rybę smażymy na maśle klarowanym. Podczas smażenia obkładamy rybę cieniutkimi plasterkami czosnku, oprószamy wegetą i smażymy ją z obu stron. Czosnek można także przecisnąć przez praskę i wymieszać z rozmąconym jajkiem. Rybę podajemy z ziemniaczkami i surówką. Smacznego!
Mintaj z czosnkiem
Podczas smażenia rybę obkładamy plasterkami czosnku
Mintaj z czosnkiem
Filety rybne smażymy na maśle z obu stron