czesio

czesio

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Mintaj z pieczarkami

  • 1
         
ocena: 2/5 głosów: 2

Cebulę posiekać. Rybę po kroić w kawałki, skropić sokiem z cytryny, posypać cebulą i

Mintaj z pieczarkami

Składniki:

Mintaj z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Mintaj z pieczarkami
Cebulę posiekać. Rybę po kroić w kawałki, skropić sokiem z cytryny, posypać cebulą i vegetą. Odstawić na 2 godz. Jajko roztrzepać. Filety panierować najpierw mące, a następnie w jajku. Olej rozgrzać na patelni, usmażyć ryby. Pieczarki oczyścić, pokroić w kawałki. Na drugiej patelni stopić łyżkę masła, wrzucić pieczarki, podsmażyć. Grzyby zdjąć, posolić. Ryby włożyć do żaroodpornej formy, na wierzchu ułożyć pieczarki i wiórki z masła. Zapiekać 10 minut w temp. 180°C. Porcja 205 kcal.