Sposób przygotowania:
Mintaj z pieczarkami
Cebulę posiekać. Rybę po kroić w kawałki, skropić sokiem z cytryny, posypać cebulą i vegetą. Odstawić na 2 godz. Jajko roztrzepać. Filety panierować najpierw mące, a następnie w jajku. Olej rozgrzać na patelni, usmażyć ryby. Pieczarki oczyścić, pokroić w kawałki. Na drugiej patelni stopić łyżkę masła, wrzucić pieczarki, podsmażyć. Grzyby zdjąć, posolić. Ryby włożyć do żaroodpornej formy, na wierzchu ułożyć pieczarki i wiórki z masła. Zapiekać 10 minut w temp. 180°C. Porcja 205 kcal.
Agusia74
Czy te rybę panierujemy razem z cebulą czy raczej starać się cebuli? I jeszcze jedno- czy panierujemy tylko w mące i jaju?