goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Mintaj zapiekany w jarzynach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mintaja zastąpić możemy inną rybą np. dorszem, solą, morszczukiem

Mintaj zapiekany w jarzynach

Składniki:

Mintaj zapiekany w jarzynach

 

  • 3 filety mintaj
  • 3 sztuki marchew
  • 1 sztuka pietruszka
  • 1 kawałek seler
  • 1 sztuka cebula
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki przecier pomidorwy
  • 2 łyżki masło
  • przyprawa do ryb

Sposób przygotowania:

Mintaj zapiekany w jarzynach
Jarzyny obieramy, następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Całość podduszamy na maśle i dodajemy przecier pomidorowy. Mieszamy. Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, a na nie wykładamy oprószone przyprawą do ryb filety. Rybę zapiekamy w piekarniku przez około 30 minut w 180 stopniach. Podajemy.