Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Miodowa karkówka z patelni grilowej :

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Trochę lata zimą . Szybko- smacznie .

Miodowa karkówka z patelni grilowej :

Składniki:

Miodowa karkówka z patelni grilowej :

 

  • 2 kotlety z karkówki bez kości
  • 1/3 szklanki oleju
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do mięs
  • 1/2 łyżeczki pieprzu kolorowego grubo mielonego
  • 1 łyżeczka papryki mielonej
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego

 

Sposób przygotowania:

Miodowa karkówka z patelni grilowej :
Wymieszać marynatę z oleju, miodu i przypraw - natrzeć mięso i zostawić w lodówce na minimum 2 godziny. Obetrzeć z marynaty. Rozgrzać dobrze patelnię .Kłaść mięso i smażyć po jednej stronie aż mięso samo odklei się od powierzchni .Przewrócić na drugą stronę i znów smażyć aż mięso odejdzie od patelni .Skropić 3 łyżkami wody i dusić 3 minuty. Przykryć pokrywką .Odstawić z gazu i zostawić na 15 minut. Podałam z ziemniakami z wody i paprykami marynowanymi faszerowanymi kiszoną kapustą ( kupne- bardzo smaczne )