Sposób przygotowania:
Miodowa pierś
Miód wymieszać w miseczce z papryczką , solą olejem i sokiem z cytryny.
Pierś oczyścić, ostrym nożem zrobić kratkę i z obu stron zmoczyć w marynacie .
pozostawić na 2-3 godziny.
Smażyć na wolnym ogniu w niewielkiej ilości tłuszczu do uzyskania ładnego rumianego koloru.
Podlać odrobiną wody przykryć pokrywką i dusić ok 10 min.
Podawać z sałatką.
Pierś oczyścić, ostrym nożem zrobić kratkę i z obu stron zmoczyć w marynacie .
pozostawić na 2-3 godziny.
Smażyć na wolnym ogniu w niewielkiej ilości tłuszczu do uzyskania ładnego rumianego koloru.
Podlać odrobiną wody przykryć pokrywką i dusić ok 10 min.
Podawać z sałatką.
luna
elzbieta8960