Sposób przygotowania:
Miodowe ciasteczka z otrębami
Do miski wsypać oba cukry, wlać miód, dodać masło i utrzeć za pomocą miksera. Następnie dodać jajko i jeszcze chwile ucierać ( cukier nie musi być mocno rozpuszczony ). Do masy dodać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i otręby i mikserem połączyć składniki. Następnie wyjąć wszystko z miski na blat lub stolnicę, zagnieść ciasto po czym włożyć je do woreczka i włożyć na godzinę do lodówki. Potem ciasto dzielić na porcje, wałkować na placki o kilkumilimetrowej grubości i za pomocą dowolnej foremki ( u mnie kółka ) wycinać ciasteczka. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia robiąc małe odstępy. Ciasteczka piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni prze 15 minut. Upieczone przestudzić i posypać cukrem pudrem, ale nie jest to konieczne.