Sposób przygotowania:
miodowe kruche ciasto z kremem
Przygotowujemy krem: gotujemy budyń, odstawiamy go do wystygnięcia. Ucieramy margarynę, dodajemy po łyżce zimnego budyniu cały czas ucierając, dodajemy olejek rumowy.
Robimy polewę orzechową: w garnku rozpuszczamy margarynę z cukrem, dodajemy miód i orzechy, mieszamy aż składniki się dobrze połączą.
Podane na ciasto składniki zagniatamy, dzielimy na dwie części. Wykładamy ciastem dwie jednakowe formy. Na jedno z ciast wykładamy polewę orzechową. Pieczemy oba placki około 20 minut w 180 stopniach. Gdy placki wystygną, przekładamy je kremem. Wstawiamy do lodówki, by się schłodziło i by ciasto stało się bardziej kruche. Najlepiej smakuje następnego dnia.
Robimy polewę orzechową: w garnku rozpuszczamy margarynę z cukrem, dodajemy miód i orzechy, mieszamy aż składniki się dobrze połączą.
Podane na ciasto składniki zagniatamy, dzielimy na dwie części. Wykładamy ciastem dwie jednakowe formy. Na jedno z ciast wykładamy polewę orzechową. Pieczemy oba placki około 20 minut w 180 stopniach. Gdy placki wystygną, przekładamy je kremem. Wstawiamy do lodówki, by się schłodziło i by ciasto stało się bardziej kruche. Najlepiej smakuje następnego dnia.