Sposób przygotowania:
Miodowe z migdałami
Margarynę posiekać z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z sodą, jajko i miód, zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 2 części. Brytfannę do pieczenia wyłożyć papierem pergaminowym, wysmarować tłuszczem, wyłożyć pierwszą część ciasta, włożyć do piekarnika piec w 180 stop około 20 minut. Tak samo postąpić z drugą połową ciasta. MASA Galaretkę rozpuścić w 0,5 szkl gotowanej wody, wymieszać, odstawić do lekkiego stężenia. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany stopniowo po łyżce dodawać stężałą galaretkę dalej ubijać. Masę krówkę lekko podgrzać w puszce w gotowanej wodzie, aby się lepiej rozsmarowała. Na pierwszą część ciasta wyłożyć masę śmietanową. Przykryć drugą częścią ciasta. Na wierzch ciasta wyłożyć masę krówka, nożem na masie zrobić krateczkę, posypać płatkami migdałowymi