Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Miodowiec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przepis na smaczne ciasto z miodem

Miodowiec

Składniki:

Miodowiec

 

  • 2 jajka
  • 250 g margaryny
  • 5 łyzeczek miodu
  • 0,5 szklanki cukru
  • 5 szklanek maki tortowej
  • 2 łyzeczki sody
  • 1 kostka masła
  • 1 budyń waniliowy
  • 0,5 l melka
  • Kwasne powidla
  • Cukier puder do posypania

 

Sposób przygotowania:

Miodowiec
Jajka, miękką margarynę, miód, cukier, mąke i sodę zagnieść na jednolita masę. Ciasto podzielic na 4 części i każdą znich upiec osobno. Ugotowac budyń. Masło utrzeć na puch. Cały czas miksując dodawać po 1 łyżce budyniu. Pierwsze ciasto posmarować masą, drugie powidłami, trzecie znów masą. Przykryć ostatnim ciastem posypac cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka mak