Sposób przygotowania:
Miodownik
Ciasto: Z wszystkich składników (oprócz powideł) zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części i z każdej części upiec 1 placek (biszkopt)- pieką się bardzo szybko.
Masa: większą część mleka zagotować. W mniejszej części mleka wymieszać wszystkie składniki oprócz margaryny i spirytusu. Wlać do gotującego się mleka. Zagotować ciągle mieszając. Margarynę utrzeć, dodać spirytus i dokładać łyżką wcześniej przygotowany zimny budyń aż do jego skończenia. Przekładać placki. Najpierw posmarować powidłami, na to dodać część masy, przyłożyć drugim placki, który smarujemy powidłami, na to masę(zostawić trochę na wierzch). Przyłożyć 3 plackiem. Posmarować pozostałą masą. Ozdobić cukrem pudrem lub wiórkami kokosowymi z posypką cukierkową czekoladową.
Masa: większą część mleka zagotować. W mniejszej części mleka wymieszać wszystkie składniki oprócz margaryny i spirytusu. Wlać do gotującego się mleka. Zagotować ciągle mieszając. Margarynę utrzeć, dodać spirytus i dokładać łyżką wcześniej przygotowany zimny budyń aż do jego skończenia. Przekładać placki. Najpierw posmarować powidłami, na to dodać część masy, przyłożyć drugim placki, który smarujemy powidłami, na to masę(zostawić trochę na wierzch). Przyłożyć 3 plackiem. Posmarować pozostałą masą. Ozdobić cukrem pudrem lub wiórkami kokosowymi z posypką cukierkową czekoladową.