Sposób przygotowania:
Miodownik według Alberta
Mąkę przesiewamy, dodajemy jaja, cukier, Kasię, proszek do pieczenia i miód. Zagniatamy ciasto. Dzielimy je na 2 części, rozwałkowujemy i jedną z nich pieczemy w temp. 180 stopni przez około 30 minut. Margarynę rozpuszczamy, dodajemy miód, cukier i posiekane orzechy, podgrzewamy. Masę przekładamy na drugie, nie upieczone jeszcze ciasto. Pieczemy tak jak pierwsze ciasto. Mleko( 1,5 szklanki) zagotowujemy z cukrem oraz cukrem waniliowym. Pozostałe mleko mieszamy z żółtkami jaj i mąką. Dodajemy do gotującego się mleka. Gdy zgęstnieje zdejmujemy z ognia i studzimy. Kasię miksujemy, dodajemy po łyżce przestudzonej masy. Masę wykładamy na upieczone ciasto, przykrywamy drugą połową ciasta. Odstawiamy na kilkanaście godzin.
kołczu
Triss
kasiunia
przejs
Bo mój tak :D
Ilonar2301
Tak, Albert :) Widać mamy imienników :)
przejs
:D
elzbieta8960
czarna-mamba