SUPERPRZEPIS

Miodowo-rozmarynowa pierś z kurczaka

         
ocena: 5/5 głosów: 8
Miodowo-rozmarynowa pierś z kurczaka Więcej zdjęć (5)

.Lubię takie potrawy .Niby zgodne ze współczesna modą , a jednocześnie doskonale zgadzają sie z tą moją ,, Kuchnią z kurnej chaty"

Składniki:

Miodowo-rozmarynowa pierś z kurczaka

 

 

Sposób przygotowania:

Miodowo-rozmarynowa pierś z kurczaka
Piersi z kurczaka natrzeć miodem zmieszanym z 2 łyżkami oleju , szczyptą soli i pieprzem ziołowym . Oprószyć oberwanymi ,,igiełkami" świeżego rozmarynu. Rozgnieść jagody jałowca i dorzucić do marynaty. Zostawić mięso w marynacie na 30 minut. Rozgrzać patelnię - taka do smażenia bez tłuszczu. Wrzucić na nią na kilka sekund mięso i obsmażyć z obu stron tak by zamknąć pory mięsa i by się lekko przypiekło na złoto. Mięso ułożyć na folii aluminiowej razem z jałowcem i rozmarynem ( każda pierś osobno ) . Zawinąć szczelnie i piec w temperaturze 180 - 200 * C ok. 30 minut. Podałam z  dynią pieczoną z rozmarynem .
Miodowo-rozmarynowa pierś z kurczaka
Mieso natrzeć miodem zmieszanym z olejem - solą -pieprzem i rozmarynem
Miodowo-rozmarynowa pierś z kurczaka
Dorzucić rozgniecione jagody jałowca do marynaty
Miodowo-rozmarynowa pierś z kurczaka
Obsmażyc piersi na suchej patelni by sie zrumieniła
Miodowo-rozmarynowa pierś z kurczaka
Piec zawinięte w folię aluminiową ( szczelnie)