Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Miodowy chleb pszenny

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszny i mięciutki chlebek z miodowym smaczkiem

Miodowy chleb pszenny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Miodowy chleb pszenny

 

 

Sposób przygotowania:

Miodowy chleb pszenny
Drożdże i miód rozpuścić w ciepłej wodzie. Masło rozpuścić i odstawić do wystudzenia. Do misy robota wsypać obie mąki, dodać sól, wlać zaczyn, wbić 2 jajka i wlać ostudzone masło. Wyrobić jednolite, gładkie ciasto, odstawić na 1,5 godziny do wyrośnięcia, w połowie tego czasu ciasto uderzyć pięścią aby je odgazować. Po upływie tego czasu ciasto ponownie wyrobić, przełożyć do dużej keksówki i przykryć ściereczką. Odstawić do wyrastania na 30 minut. Wyrośnięte ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 40 minut. Ostudzić na kratce
Miodowy chleb pszenny
Drożdże i miód rozpuścić w ciepłej wodzie. Masło rozpuścić i odstawić do wystudzenia.
Miodowy chleb pszenny
Do misy robota wsypać obie mąki, dodać sól, wlać zaczyn, wbić 2 jajka i wlać ostudzone masło. Wyrobić jednolite, gładkie ciasto
Miodowy chleb pszenny
Po upływie tego czasu ciasto ponownie wyrobić, przełożyć do dużej keksówki i przykryć ściereczką
Miodowy chleb pszenny
Wyrośnięte ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 40 minut. Ostudzić na kratce