Sposób przygotowania:
Miodowy chleb pszenny
Drożdże i miód rozpuścić w ciepłej wodzie. Masło rozpuścić i odstawić do wystudzenia. Do misy robota wsypać obie mąki, dodać sól, wlać zaczyn, wbić 2 jajka i wlać ostudzone masło. Wyrobić jednolite, gładkie ciasto, odstawić na 1,5 godziny do wyrośnięcia, w połowie tego czasu ciasto uderzyć pięścią aby je odgazować. Po upływie tego czasu ciasto ponownie wyrobić, przełożyć do dużej keksówki i przykryć ściereczką. Odstawić do wyrastania na 30 minut. Wyrośnięte ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 40 minut. Ostudzić na kratce
![Miodowy chleb pszenny Miodowy chleb pszenny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miodowy-chleb-pszenny-251080.jpg)
![Miodowy chleb pszenny Miodowy chleb pszenny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miodowy-chleb-pszenny-251081.jpg)
![Miodowy chleb pszenny Miodowy chleb pszenny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miodowy-chleb-pszenny-251082.jpg)
![Miodowy chleb pszenny Miodowy chleb pszenny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miodowy-chleb-pszenny-251083.jpg)
anemon
Alex_M
dziękuję :)