jakubdob

jakubdob

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Miodowy orzechowiec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wspaniałe połączenie klasycznego smaku miodu i owoców .

Miodowy orzechowiec

Składniki:

Miodowy orzechowiec

 

Sposób przygotowania:

Miodowy orzechowiec
Składniki polewy włóż do garnka, smaż 10-15min. Składniki ciasta wymieszaj, zagnieć. podziel na pół. Jedną połowę rozwałkuj, wylep blachę, piecz około 40min. w temp. 180stopni C. Drugą połową wylep blachę, na wierzch wyłóż polewę, piecz 45min w temp. 180stopni C. Masa : obie mąki rozmąć w 1/2 szklanki mleka, resztę zagotuj z cukrem. Wlej mleko z mąką, ugotuj budyń. Ostudź, zmiksuj z masłem. na placek bez polewy wyłóż 2/3 masy, przykryj drugim plackiem, reszta masy posmaruj boki ciasta. Smacznego !