Sposób przygotowania:
Miodowy przekładaniec
Z podanych składników na placek zagnieść ciasto, podzielić na 3 części i upiec 3 jednakowe placki.
Każdy placek piec osobno, na wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą dużej formie, około 10-15 minut w temperaturze 200C.
Zrobić krem z przepisu na masę I.
Trochę mleka zostawić.
Resztę mleka zagotować z cukrem kryształem i cukrem waniliowym.
W pozostałym mleku rozmieszać obie mąki i wlać na gotujące się mleko z cukrem i gotować, mieszając. Powstałą masę budyniową odstawić do ostygnięcia.
Następnie masło utrzeć mikserem i dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej.
Przekładać w kolejności:placek miodowy - krem budyniowy - placek miodowy - dżem lub mus jabłkowy- placek miodowy.
Wierzch ciasta oblać polewą czekoladową wykonaną z rozpuszczonej czekolady z dodatkiem masła i mleka.
Każdy placek piec osobno, na wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą dużej formie, około 10-15 minut w temperaturze 200C.
Zrobić krem z przepisu na masę I.
Trochę mleka zostawić.
Resztę mleka zagotować z cukrem kryształem i cukrem waniliowym.
W pozostałym mleku rozmieszać obie mąki i wlać na gotujące się mleko z cukrem i gotować, mieszając. Powstałą masę budyniową odstawić do ostygnięcia.
Następnie masło utrzeć mikserem i dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej.
Przekładać w kolejności:placek miodowy - krem budyniowy - placek miodowy - dżem lub mus jabłkowy- placek miodowy.
Wierzch ciasta oblać polewą czekoladową wykonaną z rozpuszczonej czekolady z dodatkiem masła i mleka.