msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Miruna teriyaki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Moich eksperymentów z sosem teriyaki ciąg dalszy.Teraz czas na rybkę.

Miruna teriyaki. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Miruna teriyaki.

 

  • 4 filety z miruny ze skórą
  • 5 łyżek sosu teriyaki
  • przyprawa do ryb
  • jajko
  • mąka pszenna
  • ew.sól

Sposób przygotowania:

Miruna teriyaki.
Filety umyć,osuszyć i polać sosem teriyaki.Posypać z obu stron przyprawą do ryb.Owinąć folią spożywczą i wstawić na 0,5 godziny do lodówki.
Jajko roztrzepać trzepaczką, ew. troszkę posolić.
Ryby panierować w mące, jajku i znów w mące.Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Ja podałam z ryżem posypanym koperkiem i surówką z młodej kapusty,marchwi,cebuli i natki pietruszki.
Pyszna-polecam!
Miruna teriyaki.
Umyte i osuszone filety z miruny marynować w sosie teriyaki i przyprawie do ryb.
Miruna teriyaki.
Mirunę panierować kolejno w mące,jajku i znów mące.Smażyć na gorącym oleju.