zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Miruna w cytrynowej panierce Zub3r'a

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pachnąca cytryną, smażona rybka.

Miruna w cytrynowej panierce Zub3r'a Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Miruna w cytrynowej panierce Zub3r'a

 

Sposób przygotowania:

Miruna w cytrynowej panierce Zub3r'a
Filety płuczemy i osuszamy. Nacieramy solą i pieprzem oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Z umytej cytryny ścieramy skórkę na tarce o małych oczkach. Mieszamy z bułką tartą. Filety panierujemy w mącę, jajkach wymieszanych z solą i pieprzem i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Smacznego!
Miruna w cytrynowej panierce Zub3r'a
Filety rybnę przyprawiamy i skrapiamy sokiem z cytryny.
Miruna w cytrynowej panierce Zub3r'a
Bułkę tartą mieszamy z startą skórką z cytryny.
Miruna w cytrynowej panierce Zub3r'a
Rybę panierujemy w mącę, jajkach i bułce tartej.

Tagi:

jajko tarta jajka