2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Miruna w podwójnej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Dawno nie robiłam takiej rybki ,trzeba było sobie przypomnieć tą chrupiącą panierkę

Miruna w podwójnej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Miruna w podwójnej panierce

 

Sposób przygotowania:

Miruna w podwójnej panierce
Rybkę jeśli była mrożona rozmrażamy ,obsypujemy pieprzem i solą z każdej strony ,panierujemy w mące. Płatki kukurydziane przesypujemy do woreczka foliowego i rozkruszamy na proszek tłuczkiem lub wałkiem . Bułkę tartą mieszamy z pokruszonymi płatkami .Jajka rozbijamy widelcem i panierujemy rybę w jajku a następnie w płatkach. Smażymy aż będą rumiane na rozgrzanym oleju z obu stron . podajemy z ziemniaczkami i surówką najlepiej z kiszonej kapusty:)
Miruna w podwójnej panierce
bułkę mieszamy na talerzu z pokruszonymi płatkami
Miruna w podwójnej panierce
posoloną i popieprzoną rybkę panierujemy w mące
Miruna w podwójnej panierce
a następnie w jajku i podwójnej panierce
Miruna w podwójnej panierce
a na koniec smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor

Tagi:

jajko tarta jajka