Sposób przygotowania:
Miseczki z martadeli z puree groszkowym
Z martadeli zdjąć skórkę. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć plastry martadeli na rumiano z obu stron .Zdjąć z patelni.
Groszek odsączyć z zalewy i zmiksować .W rondelku rozpuścić masło .Włożyć groszek i koper. Wymieszać , posolić. Ostudzić . To ostudzonego dodać żółtko i pianę z białka. Zamieszać
Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na nim plastry martadeli. Na każdy krążek położyć porcje puree groszkowego.
Rozgrzać piekarnik do 180 * C i zapiekać miseczki z martadeli przez 15 minut .
Po wyjęciu ułożyć na sałacie , posypać odrobiną groszku , udekorować koperkiem .
Groszek odsączyć z zalewy i zmiksować .W rondelku rozpuścić masło .Włożyć groszek i koper. Wymieszać , posolić. Ostudzić . To ostudzonego dodać żółtko i pianę z białka. Zamieszać
Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na nim plastry martadeli. Na każdy krążek położyć porcje puree groszkowego.
Rozgrzać piekarnik do 180 * C i zapiekać miseczki z martadeli przez 15 minut .
Po wyjęciu ułożyć na sałacie , posypać odrobiną groszku , udekorować koperkiem .
wedith1