Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Miseczki z martadeli z puree groszkowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Bardzo proste danie . A co ważne można przygotować wcześniej i potem tylko zapiec w piekarniku .

Miseczki z martadeli z puree groszkowym

Składniki:

Miseczki z martadeli z puree groszkowym

 

  • 6 plastrów grubej martadeli
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 1/3 szklanki pokrojonego koperku
  • 2 łyżki słodkiej śmietanki
  • 1 łyżka masła
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 3 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Miseczki z martadeli z puree groszkowym
Z martadeli zdjąć skórkę. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć plastry martadeli na rumiano z obu stron .Zdjąć z patelni.
Groszek odsączyć z zalewy i zmiksować .W rondelku rozpuścić masło .Włożyć groszek i koper. Wymieszać , posolić. Ostudzić . To ostudzonego dodać żółtko i pianę z białka. Zamieszać
Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na nim plastry martadeli. Na każdy krążek położyć porcje puree groszkowego.
Rozgrzać piekarnik do 180 * C i zapiekać miseczki z martadeli przez 15 minut .
Po wyjęciu ułożyć na sałacie , posypać odrobiną groszku , udekorować koperkiem .

Tagi:

jajko jajka