Sposób przygotowania:
Mix surówkowy
Surówka pierwsza: Dwie marchewki obrałam i umyłam. Następnie starłam na tarce na dużych oczkach. Jabłka umyłam i obrałam. Następnie podzieliłam na części i również starłam na tarce. Marchew wymieszałam z jabłkami i 1,5 łyżki śmietany. Do smaku doprawiłam solą, pieprzem i cukrem. Surówka druga: Kapustę (25 dag) dokładnie odcisnęłam z soku. Następnie jedną marchewkę starłam na tarce. Pora obrałam, dokładnie umyłam i pokroiłam w krążki. Kapustę wymieszałam z marchewką i porą. Dodałam majonez wymieszany ze śmietaną i wszystko ponownie wymieszałam. Na koniec doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Surówkę można zabarwić sokiem z buraków. Surówka trzecia: 25 dag kiszonej kapusty odcisnęłam z soki. Do kapusty dodałam umytą i startą na tarce na dużych oczkach marchew. Cebule obrałam i drobno pokroiłam. Po czym dodałam ją do kapusty i marchwi. Wszystko wymieszałam i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodałam olej i dokładnie wymieszałam. Surówki układać na półmisku, kładąc po kilka łyżek surówki każdego rodzaju.