Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Mleczko czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Schłodzone mleczko czekoladowe można posypać posiekanymi orzechami lub płatkami migdałowymi.

Mleczko czekoladowe

Składniki:

Mleczko czekoladowe

 

 

Sposób przygotowania:

Mleczko czekoladowe
Do garnka wlać mleko, zagotować a następnie przestudzić. Kakao wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym, rozmieszać kilkoma łyżkami mleka. Do przestudzonego mleka wlać jajka, przygotowane kakao i wszystko razem zmiksować. Płyn przecedzić do kokilek, włożyć do rondla z wrząca wodą, przykryć pokrywką i podgrzewać około pól godziny. Ugotowane mleczko ostudzić w lodówce przez około pół godziny. Gotowe wyłożyć na talerzyki, podawać z bitą śmietaną.

Tagi:

jajko jajka