Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Mleczne Bułki do Hamburgerów ''2''

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mięciutkie i smakowite bułeczki do hamburgerów i nie tylko .

Mleczne Bułki do Hamburgerów ''2'' Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mleczne Bułki do Hamburgerów ''2''

 

  • 500 gram mąki tortowej
  • 300 ml ciepłego mleka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 dkg drożdży
  • 3 łyżki oliwy
  • białko do posmarowania
  • sezam do posypania

 

 

Sposób przygotowania:

Mleczne Bułki do Hamburgerów ''2''
Do miski wsypać mąkę, dodać drożdże ,cukier,sól,olej i wlać letnie mleko. Zagnieść elastyczne i gładkie ciasto. Okryć ściereczką kuchenną i odstawić na ok. 1,5 godzinki .Ciasto po wyrośnięciu zagnieść i podzielić na cztery części .Z kawałków ciasta uformować okrągłe i płaskie bułeczki. Bułki ułożyć na blaszce wysypaną mąką i odstawić na 20 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułeczki posmarować białkiem i posypać ziarnem sezamu. Piec w 160 stopniach przez ok. 20 minut.
Mleczne Bułki do Hamburgerów ''2''
Wyrośnięte bułeczki posmarować białkiem i posypać sezamem.

Tagi:

bułki