Sposób przygotowania:
Mleczne bułki na tang zhong
Do rondelka wlać 150 g mleka, dodać 30 g mąki, wymieszać rózgą, postawić na ogniu i gotować, aż zgęstnieje (jak budyń). Przestudzić lekko. Do zaczynu dodać letnie mleko, cukier i drożdże, wymieszać dokładnie do rozpuszczenia składników. Następnie wbić jajko i roztrzepać. Do misy robota wsypać mąkę i sól, wlać zaczyn z drożdżami. Dodać rozpuszczone masło. Wyrobić jednolite ciasto, odstawić na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po tym czasie wyłożyć ciasto na stolnicę, zagnieść krotko. Podzielić na równe kawałki (u mnie wyszło 13). Z każdego kawałka uformować okrągłą bułeczkę, ułożyć na wyścielonej papierem blasze. Przykryć ściereczką, odstawić na 30 minut do napuszenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 25 minut, aż będą rumiane. Wystudzić na kratce.