Sposób przygotowania:
Mleczne bułki śniadaniowe
Na początku w rondelku roztapiamy masło i odstawiamy do przestygnięcia. Następnie w ciepłym mleku rozprowadzamy pokruszone drożdże. Dodajemy łyżeczkę mąki pszennej i łyżeczkę cukru pudru. Mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Kiedy zaczyn podwoi objętość, dodajemy żółtka, pozostały cukier puder, otartą skórkę z cytryny i szczyptę soli. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy mąkę, roztopione masło i wyrabiamy ciasto. Wyrobione odstawiamy w ciepłe miejsce. Czekamy aż ciasto podwoi swoją objętość. Gdy tak się stanie z ciasta formujemy małe bułeczki. Bułeczki ponownie odstawiamy do kolejnego wyrośnięcia. Bułki układamy na blaszce. Każdą smarujemy roztrzepanym białkiem. Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni i pieczemy przez ok. 30 minut. Smacznego.