Sposób przygotowania:
Mleczne herbatniki na drugie śniadanie
1. Masło i cukier ubijaj mikserem aż stanie się jasne i puszyste.
2. Powoli dodawaj rozmącone w miseczce jajka nie przerywając miksowania (uważaj – zbyt szybkie dodanie jajek może zwarzyć masę).
3. Wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia, mleko w proszku i skórkę z pomarańczy, zmiksuj. Do gotowej masy wmieszaj pokruszoną czekoladę.
4. Nagrzej piekarnik do temperatury 200 stopni Celsjusza i przygotuj blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
5. Z ciasta formuj nieduże kulki i układaj na blasze zachowując odstępy. Każdą kulkę spłaszcz przyciskając widelcem do powierzchni, żeby stworzyć ozdobny wzorek.
6. Piecz 10 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
2. Powoli dodawaj rozmącone w miseczce jajka nie przerywając miksowania (uważaj – zbyt szybkie dodanie jajek może zwarzyć masę).
3. Wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia, mleko w proszku i skórkę z pomarańczy, zmiksuj. Do gotowej masy wmieszaj pokruszoną czekoladę.
4. Nagrzej piekarnik do temperatury 200 stopni Celsjusza i przygotuj blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
5. Z ciasta formuj nieduże kulki i układaj na blasze zachowując odstępy. Każdą kulkę spłaszcz przyciskając widelcem do powierzchni, żeby stworzyć ozdobny wzorek.
6. Piecz 10 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.