Sposób przygotowania:
Mleczne mini bułeczki z jagodami i cukremCiasto:

Mąkę wsypać do miski, dodać drożdże, cukier i sól, wymieszać.
ETAP 2:

Mleko podgrzać z masłem, odstawić do wystudzenia.
ETAP 3:

Do mąki dodać żółtko oraz mleko z masłem.
ETAP 4:

Wyrobić jednolite, odchodzące od dłoni ciasto.
Odstawić w ciepłe miejsce na 1 godz do wyrośnięcia.
ETAP 5:

Po tym czasie ciasto ponownie wyrobić, podzielić/ pokroić na np. 15 małych kawałków.
Każdy kawałek rozwałkować cienko, na środku położyć łyżeczkę jagód, oprószyć cukrem.
ETAP 6:

Jeden z boków ciasta nałożyć na owoce, zwinąć w rulon a następnie boki skleić ze sobą pod spodem tworząc okrągłą bułeczkę.
ETAP 7:

Sok z cytryny wymieszać z wodą, płynem posmarować wierzch każdej bułeczki, oprószyć obficie cukrem.
Piec ok 25 min w piekarniku nagrzanym do 200st.
SylaUla
Martyna12
Dokładnie :)