alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Mleczne zapiekanki naleśnikowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naleśnikowe zapiekanki mleczne

Mleczne zapiekanki naleśnikowe

Składniki:

Mleczne zapiekanki naleśnikowe

 

  • 1/4 kostki masła
  • 30 dag mąki pszennej
  • 700 ml maślanki
  • 3 jajka
  • 5 łyżek cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Mleczne zapiekanki naleśnikowe
Podane składniki ciasta naleśnikowego zmiksować. Usmażyć naleśniki na rozgrzanym oleju. Rozetrzeć cukier z serem. Przełożyć naleśniki. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Ułożyć naleśniki. Zalać je taką ilością mleka, żeby przykryło naleśniki. Zapiekać w temp. 180 st.C przez 20 minut.