kissandra

kissandra

Szef Kuchni
[Przepisów: 81]

Młoda kapusta na łopatce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Młoda kapustka doskonała zarówno na zimno jak i gorąco.

Młoda kapusta na łopatce

Składniki:

Młoda kapusta na łopatce

 

  • ok. 500-700g. łopatki wieprzowej
  • Duża młoda kapusta 3-4 młode marchewki
  • pietruszka
  • koperek
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • 2 kostki rosołowe wg. uznania drobiowe albo warzywne
  • vegeta
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta na łopatce
Łopatkę kroimy na sporej wielkości kawałki i gotujemy w wodzie wraz z listkiem 4 zielami i rosołkami, gdy mięso trochę zmięknie , dodajemy posiekaną kapustę i warzywa( marchewkę, pietruszkę). Dosypujemy do smaku vegetę, sól i pieprz, gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy posiekany koperek. Gotowe Smacznego:)

Tagi:

kapusta