Sposób przygotowania:
Młoda kapusta na masełku
1.Kapustę myjemy, szatkujemy, zalewamy wrzątkiem i gotujemy około 5 minut. Odcedzamy.
2.Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do kapusty. Warzywa zalewamy szklanka wody, dodajemy połowę masła, przyprawy i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy posiekany koperek. Z pozostałego masła i mąki robimy zasmażkę, dodajemy do kapusty i dokładnie mieszamy.
2.Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do kapusty. Warzywa zalewamy szklanka wody, dodajemy połowę masła, przyprawy i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy posiekany koperek. Z pozostałego masła i mąki robimy zasmażkę, dodajemy do kapusty i dokładnie mieszamy.
dusia30
karita
Henia
Henia
Zasłużona 5 już jest!
ejla
Pyza
klaudi76
Doro
truskawka77
szewczyk
wedith1
..$....... /..(|
..U...... (....:
..P.... __\....\..______
..E.. (____)...`|
..R. (____)|....'|do ulubionych!!! :)
..$.. '(____).__|
...... (___)__..|_____