dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Młoda kapusta z kaszą i żeberkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczna młoda kapusta duszna z żeberkami i kaszą jęczmienną. Tradycyjne danie obiadowe według mojej mamy.

Młoda kapusta z kaszą i żeberkami

Składniki:

Młoda kapusta z kaszą i żeberkami

 

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta z kaszą i żeberkami
Kapustę oczyszczamy i płuczemy. Siekamy. Żeberka płuczemy i dzielimy na mniejsze kawałki. Nacieramy solą i pieprzem. Obsmażamy z każdej strony na złoty kolor. Przekładamy do garnka.Zalewamy bulionem i dodajemy liście laurowe. Gotujemy ok 20 minut. Następnie dodajemy kapustę i kaszę. Doprawiamy do smaku. Dusimy do miękkości. Smacznego!