Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

mloda kapustka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Pyszna ,wiosenna potrawa.

mloda kapustka

Składniki:

mloda kapustka

 

  • 1-2 glowki mlodej kapusty
  • peczek koperku
  • przyprawa do zup
  • 2-3 cebule
  • olej
  • maka
  • zeberka lub kosci wieprzowe
  • okrawki roznych wendlin(nie koniecznie)
  • lisc laurowy
  • ziele angielskie 2 ziarna
  • pieprz 4-5 ziaren

Sposób przygotowania:

mloda kapustka
Zeberka lub kosci gotujemy z dodatkiem przyprawy do zup,ziela angielskiego i pieprzu.Wendliny kroimy i przesmazamy na odrobinie oleju.Cebule kroimy w kostke i szklimy na oleju.Koperek myjemy i kroimy.Kapuste kroimy,plukamy i wkladamy do garnka.Dodajemy mieso,wendline,koperek i cebule.Gdy kapusta jest miekka robimy brazowa zasmazke z oleju i maki i dodajemy do kapusty.