Sposób przygotowania:
Moc buraczka.
Marchew i pietruszkę obrać,pokroić w plasterki,zalać wrzątkiem.Dołożyć czyste liście pora,selera i lubczyku .Wrzucić ziele angielskie,listki laurowe i opieprzyć.Zagotować, dołożyć czyste skrzydełka i gotować ok.1/2 godziny.Włożyć całą cebulę-najlepiej opieczoną nad palnikiem i posiekane ząbki czosnku.
Buraczki obrać,opłukać i pokroić w grubą kostkę lub pół talarki.Dołożyć do garnka.Dodać cukier.Po ok.15-20 minutach dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.Gotować razem pod koniec wsypać majeranek.Doprawić solą,pieprzem i wlać zakwas.Chwilkę razem gotować.
Nie jest to tradycyjny czerwony barszcz,ale jest syty i smaczny.
Buraczki obrać,opłukać i pokroić w grubą kostkę lub pół talarki.Dołożyć do garnka.Dodać cukier.Po ok.15-20 minutach dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.Gotować razem pod koniec wsypać majeranek.Doprawić solą,pieprzem i wlać zakwas.Chwilkę razem gotować.
Nie jest to tradycyjny czerwony barszcz,ale jest syty i smaczny.