cris

cris

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 354]

Muffinki bananowe z dodatkiem czekolady

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Sprawdzony sposób na wykorzystanie dojrzałych bananów w popularnych muffinkach.

Muffinki bananowe z dodatkiem czekolady

Składniki:

Muffinki bananowe z dodatkiem czekolady

 

Sposób przygotowania:

Muffinki bananowe z dodatkiem czekolady
-Rozgrzać piekarnik do temp.175 st.C. -Masło roztopić i pozostawić do wystygnięcia. -Banany rozgnieść/widelcem/ dodać rozbełtane jajka, mleko i masło. -Mąkę przesiać do głębokiej miski i połączyć z sodą, proszkiem do pieczenia i solą. -Dodać cukier, wanilię, cynamon i gałkę maszkatołowę, wymieszać. -Połączyć mokre składniki z suchymi, dodać czekoladowe kropelki i krótko wymieszać. -Formę do pieczenia posmarować tłuszczem lub wyłożyć papilotkami. -Gotowym ciastem napełnić foremki do 3/4 wysokości. -Piec ok. 20-25 min. /do tzw. suchego patyczka/. -Przestudzone muffinki posypać cukrem pudrem lub ozdobić polewą czekoladową.