Sposób przygotowania:
Muffinki bananowe z dodatkiem czekolady
-Rozgrzać piekarnik do temp.175 st.C. -Masło roztopić i pozostawić do wystygnięcia. -Banany rozgnieść/widelcem/ dodać rozbełtane jajka, mleko i masło. -Mąkę przesiać do głębokiej miski i połączyć z sodą, proszkiem do pieczenia i solą. -Dodać cukier, wanilię, cynamon i gałkę maszkatołowę, wymieszać. -Połączyć mokre składniki z suchymi, dodać czekoladowe kropelki i krótko wymieszać. -Formę do pieczenia posmarować tłuszczem lub wyłożyć papilotkami. -Gotowym ciastem napełnić foremki do 3/4 wysokości. -Piec ok. 20-25 min. /do tzw. suchego patyczka/. -Przestudzone muffinki posypać cukrem pudrem lub ozdobić polewą czekoladową.
zbysiowa
edytaha