Sposób przygotowania:
Mocno grzybowa kartoflanka Eli
Grzyby przebrać,oczyścić i pokroić. Cebule obrać z łupinek i posiekać. Na patelni roztopić masło,dodać grzyby,cebulę,doprawić solą,pieprzem i usmażyć. Porcję rosołową umyć i włożyć do garnka z wodą. Marchewki,pietruszkę i seler obrać i umyć. Do zupy dodać marchewki,pietruszkę,seler,ziele,angielskie,liście laurowe,sól i gotować do miękkości warzyw. Ziemniaki obrać,umyć i pokroić tak jak frytki. Warzywa wyjąć z wywaru i zachować np do sałatki. Porcję rosołową wyjąć,obrać mięso,pokroić i dodać do zupy. Do zupy dodać grzyby,ziemniaki i gotować do miękkości. Mąkę połączyć ze śmietaną,wlać do zupy i chwilę pogotować. Smacznego!