eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1801]

Mocno grzybowa kartoflanka Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Nowa kartoflanka z dużą ilością grzybów leśnych. Zupka wyszła bardzo smaczna. Mąż nie mógł się nachwalić.

Mocno grzybowa kartoflanka Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mocno grzybowa kartoflanka Eli

 

 

Sposób przygotowania:

Mocno grzybowa kartoflanka Eli
Grzyby przebrać,oczyścić i pokroić. Cebule obrać z łupinek i posiekać. Na patelni roztopić masło,dodać grzyby,cebulę,doprawić solą,pieprzem i usmażyć. Porcję rosołową umyć i włożyć do garnka z wodą. Marchewki,pietruszkę i seler obrać i umyć. Do zupy dodać marchewki,pietruszkę,seler,ziele,angielskie,liście laurowe,sól i gotować do miękkości warzyw. Ziemniaki obrać,umyć i pokroić tak jak frytki. Warzywa wyjąć z wywaru i zachować np do sałatki. Porcję rosołową wyjąć,obrać mięso,pokroić i dodać do zupy. Do zupy dodać grzyby,ziemniaki i gotować do miękkości. Mąkę połączyć ze śmietaną,wlać do zupy i chwilę pogotować. Smacznego! 
Mocno grzybowa kartoflanka Eli
Grzyby przebrać,oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.
Mocno grzybowa kartoflanka Eli
Cebule obrać z łupinek i drobno posiekać.
Mocno grzybowa kartoflanka Eli
Ziemniaki obrać ze skórki i dokładnie umyć.
Mocno grzybowa kartoflanka Eli
Umyte ziemniaki pokroić tak jak na frytki.

Tagi:

grzyby