Sposób przygotowania:
Mój bogracz po węgiersku
Do rozgrzanego rondla dać tłuszcz i rozgrzać go.Pokroić cebule i paprykę świeżą w kostkę.Smażyć w rondlu dodając 1-2 łyżki papryki mielonej.Po chwili dodać pokrojone mięso wołowe w kostkę.Na wstępie smażymy wszystko razem a potem dodajemy trochę wody i dusimy na małym ogniu, z liściem laurowym oraz zielem angielskim i kminkiem.Ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy pod koniec duszenia do mięsa.W tym czasie z jajek i mąki oraz odrobiny soli robimy ciasto,gęstość ma być jak gęsta śmietana.Do gotującego się gulaszu kładziemy dużą łyżką małe kluseczki. Doprawiamy gulasz solą pieprzem ziołowym,pieprzem mielonym oraz cała papryczką chili. Pod koniec duszenia zrobić lekką zawiesinę z mąki i wody i lekko zagęścić.