Sposób przygotowania:
Mój jabłecznik z cukrem pudrem
Margarynę roztopić na patelni lub w rondelku i odstawić do ostygnięcia, jabłka obrać, usunąć gniazdo nasienne i ścierać na tarce, przygotować mąkę i cukier. Cukier wrzucić do miski i wbić jajka, wsypać mąkę, proszek do pieczenia i miksować za pomocą miksera, na koniec wlać roztopioną margarynę (wlać wodę jeśli jest potrzebna, czyli gdy ciasto będzie za gęste). Zmiksować wszystko razem, blachę posmarować masłem lub margaryną, posypać bułką tartą i wylać pół ciasta. Na ciasto rozłożyć jabłka i polać resztą ciasta, wstawić do piekarnika na ok. 45-50 min. w 180 stopni, upieczone ciasto odstawić do ostygnięcia, posypać cukrem pudrem. Podawać ostygnięte do kawusi, na deser lub na święta. Smacznego :)
MagdaMM
MagdaMM
Halo!! czekam na odpowiedz...
julcia12437
MagdaMM
W takim razie edytuj i popraw bo ktoś może naprawdę na wysmarowana blachę wylać wodę...
julcia12437