goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Mój krupnik

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jest pyszny i bardzo pożywny

Mój krupnik Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mój krupnik

 

Sposób przygotowania:

Mój krupnik
Kości gotujemy około 30-40 minut na wolnym ogniu. Następnie kości usuwamy, wywar przecedzamy. Warzywa oczyszczamy, kroimy w kostkę lub ścieramy na grubej tarce. Warzywa dodajemy do wywaru, dodajemy przyprawy. Gotujemy. Następnie dodajemy kaszę i gotujemy do miękkości. Krupnik podajemy z pieczywem.
Mój krupnik
Jarzyny drobno kroimy lub ścieramy na grubej tarce
Mój krupnik
Kaszę gotujemy w wywarze przez około 15 minut