Sposób przygotowania:
Mój Monti Obiadek :)
Ciecierzycę musimy zostawić na noc namoczoną w wodzie ( około 12 godzin ) , na drugi dzień odlewamy wodę , zalewamy nową wodą solimy i gotujemy aż ciecierzyca uzyska odpowiednią miękkość.Do tego musimy przygotować ratatouille : to moja wersja - kroję w plasterki wszystkie warzywa - cukinię , cebulę , bakłażana i paprykę , następnie podsmażam je na oliwie z oliwek w wysokim garnku.Jak trochę zmiękną , zmniejszam gaz , dodaję puszkę pomidorów i przyprawy z posiekanym czosnkiem.Duszę pod przykrywką co pewien czas mieszając.Fileta z łososia lekko skropić oliwą z oliwek i grillować na elektrycznym grillu około 5 minut.Gotową ciecierzycę możemy zmiksować i zrobić z niej pure.Ja zjadłam niezmiksowaną.Polecam wszystkim i Smacznego
Niezapominajka