Basia140188

Basia140188

Szef Kuchni
[Przepisów: 23]

Mój sernik wiedeński

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny prosty serniczek jak u babci..

Mój sernik wiedeński

Składniki:

Mój sernik wiedeński

 

  • Ciasto:

 

 

  • Masa serowa:

 

 

Sposób przygotowania:

Mój sernik wiedeński
1. Masło najpierw rozpuścić i ostudzić, potem połączyć ze wszystkimi składnikami (nie jest to łatwe)wyłożyć na papier do pieczenia i lekko podpiec.
2. Utrzeć żółtka z cukrem, dodać masło.
3. Stopniowo dodawać zmielony ser z ziemniakami.
4. Na końcu dodać budyń, mąki i olejek.
5. Opłukać rodzynki i razem ze skórką dodać do masy.
6. Ubić białka na sztywno i delikatnie połączyć z masą.
7. Masę wylać na podpieczone ciasto.
8. Piec ok. 1 godz w temp. 150-160 st na termo obiegu.