Sposób przygotowania:
Mój sernik wiedeński
1. Masło najpierw rozpuścić i ostudzić, potem połączyć ze wszystkimi składnikami (nie jest to łatwe)wyłożyć na papier do pieczenia i lekko podpiec.
2. Utrzeć żółtka z cukrem, dodać masło.
3. Stopniowo dodawać zmielony ser z ziemniakami.
4. Na końcu dodać budyń, mąki i olejek.
5. Opłukać rodzynki i razem ze skórką dodać do masy.
6. Ubić białka na sztywno i delikatnie połączyć z masą.
7. Masę wylać na podpieczone ciasto.
8. Piec ok. 1 godz w temp. 150-160 st na termo obiegu.
2. Utrzeć żółtka z cukrem, dodać masło.
3. Stopniowo dodawać zmielony ser z ziemniakami.
4. Na końcu dodać budyń, mąki i olejek.
5. Opłukać rodzynki i razem ze skórką dodać do masy.
6. Ubić białka na sztywno i delikatnie połączyć z masą.
7. Masę wylać na podpieczone ciasto.
8. Piec ok. 1 godz w temp. 150-160 st na termo obiegu.