Sposób przygotowania:
Mój sernik z polewą.
Utrzec bardzo szybko zimne maslo z cukrem i jajkami,tak ,zeby zostaly malenkie grudki tluszczu.Wsypac make,najlepiej krupczatke,wymieszana z proszkiem do pieczenia,szybko zakrecic.Ciasto ma byc luzne.Wylozyc na blaszke. W zaleznosci od wielkosci blaszki bedzie spod wyzszy albo nizszy i automatycznie sernik tez . W mikserze ,jajka-3cale i 2 zoltka ubic z cukrem pudrem na puch okolo 10min.Potem dodawac po lyzce sera caly czas miksujac,miekkie maslo,wlac smietane,zapach .Mikser odstawic.Wsypac budyn i lyzka,ja robie trzepaczka,lekko wymieszac z masa serowa.Wylac na surowy spod.Masa jest dosc plynna. Wstawic do nagrzanego piekarnika.Piec,w zaleznosci od pieca okolo 50min w temp.160-170 st.Zostawic w piekarniku na pare minut. Ugotowac w garnku lyzke masla,smietane i cukier puder,az powstanie lsniaca masa i tym polac sernik.Mozna polac cieply sernik goraca masa..Pozostawic do ostudzenia.Najlepszy na drugi dzien.Rozplywa sie w ustach. Na zdjeciu krojony zaraz po zastygnieciu polewy.
góralka
msewka
eli_555