Sposób przygotowania:
mój shrek
białka ubijamy z cukrem, żótka mieszamy z octem, mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, do ubitych białek dodajemy żółtka, mąkę i delikatnie mieszamy, na końcu dodajemy wodę, wylewamy na blachę do pieczenia pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni 1 szklankę kubusia odlewamy, rozpuszczamy 3 budynie, resztę gotujemy, kiedy sok się zagotuje wlewamy sok zmieszamy z budyniem, ciągle mieszając doprowadzamy do zagotowania, zdejmujemy z palnika, dodajemy galaretkę, mieszamy, wylewamy na wystudzony biszkopt, następnie układamy ananasy, zostawiamy do wystygnięcia. galagetkę agrestową rozpuszczamy w 0,5 szklani wody, zostawiamy do wystygnięcia, kiedy ostygnie ubijamy na sztywno śmietanę i dodajemy wystudzoną galaretkę, mieszamy, wylewamy na pierwszą masę, wkładamy do lodówki, żeby stężało ostatnią galaretkę rozpuszczamy w 1,75 szklanki wody, kiedy zacznie żelować wylewamy na ciasto, zostawiamy w lodówce na kilka godzin
marietta
Edward mistrz kuchni
dziękuję :)
jaNina
Edward mistrz kuchni
dziękuję, bardzo mi miło
elzbieta8960
Mam tylko jedno pytanie : czy w sumie potrzeba nam 3 galaretki agrestowe ?
Edward mistrz kuchni
tak, potrzebne są 3, jedna do masy kubusiowej (jest bardzo gorąco i dzięki galaretce masa się nie rozpłynie). druga do ptasiego mleczka z bitej śmietany, i trzecia na wierzch ( w sumie na wierzch mogą być nawet 2 ale ja stwierdziłam, że taka cieniutka warstwa galaretki wystarczy)
elzbieta8960
Dziekuje za odpowiedz :)
Edward mistrz kuchni
nie ma za co :)
Edward mistrz kuchni