Sposób przygotowania:
Mój sposób na kopczyk kreci
Przygotować składniki na ciasto i na masę. Następnie margarynę rozpuszczamy z cukrem i wodą oraz z kakao, stale mieszając. Masę studzimy w kąpieli wodnej, mieszamy z mąką, proszkiem do pieczenia. Parzymy wrzącą wodą jajka, rozbijamy je i oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i dodajemy do reszty składników, następnie dodajemy żółtka. Mieszamy ze sobą wszystkie składnikido powstania jednolitej masy i przekładamy do okrągłej tortownicy najlepiej z okrągłym dnem. Smarujemy wcześniej formę i pieczemy ciasto w temperaturze około 180-190 stopni C przez około 30-40 minut.W między czasie przyrządzamy krem. W tym celu chłodzimy śmietankę a następnie ubijamy ją na sztywno. Dodajemy śmietan fix lub rozpuszczoną żelatynę i cukier waniliowy i olejek migdałowy. Czekoladę ( białą lub ciemną) trzemy na tarce o drobnych otworach i łączymy z ubitą śmietaną. Wyjmujemy ciasto i studzimy. W cieście (od spodu) wydrążamy otwór. Banany obieramy ze skórki a następnie banany kroimy wzdłuż i układamy na spodzie wydrążonego ciasta. Skrapiamy je sokiem z cytryny. Na banany wylewamy ubitą śmietanę formując kopiec. Pozostałości z wydrążonego ciasta, kruszymy na drobne kawałeczki i sypiemy na wierzchu ciasto. Schłodzimy na koniec ciasto przez około 2 godziny.