oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Mój szaszłyk z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mięsko na patyku najlepiej smakuje przy ognisku a to wersja domowa.

Mój szaszłyk z indyka

Składniki:

Mój szaszłyk z indyka

 

  • 600g filet z indyka
  • 2 szt cebula
  • 150g kiełbasa śląska
  • 1 szt papryka czerwona
  • przyprawa do szaszłyków
  • sól
  • tłuszcz do smażenia
  • sos słodko kwaśny

Sposób przygotowania:

Mój szaszłyk z indyka
Filet z indyka kroimy w duże kawałki i doprawiamy je mocno przyprawą do szaszłyków oraz z odrobiną oliwy i mieszamy je. Cebule obrać i pokroić w grube plastry jak również kiełbasę i paprykę w duże kawałki. Gdy już mamy wszystko przygotowane będziemy potrzebować patyczki do szaszłykółw. Nabijamy naprzemian mięso, cebula, kiełbasa, papryka i ponownie. Najlepiej smażyć w głębokim tłuszczu lub na patelni ale trzeba często obracać. Podawać z frytkami lub ziemniakami opiekanymi polany sosem słodko kwaśnym.