Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Mój Szwarcwaldzki tort wiśniowy

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

coś super smacznego i super wyglądającego niestety nie jest to moje zdjęcie ale tak powinien wyglądać

Mój Szwarcwaldzki tort wiśniowy

Składniki:

Mój Szwarcwaldzki tort wiśniowy

 

  • 15 dag gorzkiej czekolady
  • 20 dag masła
  • 20 dag cukru
  • łyżka cukru waniliowego
  • 4-5 jajek
  • po 5 dag migdałów, mąki pszennej, mąki ziemniaczanej i bułki tartej
  • proszek do pieczenia
  • 4-5 łyżek wiśniówki
  • 3 łyżki żelatyny
  • 45 dag wydrylowanych, obgotowanych wiśni
  • 650 ml kremówki
  • 2-3 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Mój Szwarcwaldzki tort wiśniowy
masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie z żółtkami i schłodzoną płynną czekoladą 4 kostki odłożyć. wymieszać ze zmielonymi migdałami, mąką pszenną i ziemniaczaną, bułką tartą, proszkiem do pieczenia i pianą z białek. przełożyć do formy piec 45 minut w temperaturze 180 stopni. odstawić na 3 godziny, przekroić na 3 krążki nasączyć wiśniówką. przełożyć wiśniami i kremówką ubita z cukrem pudrem i rozpuszczoną żelatyną. udekorować bitą śmietaną zwiórkowaną czekoladą i wiśniami