Sposób przygotowania:
Mój Szwarcwaldzki tort wiśniowy
masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie z żółtkami i schłodzoną płynną czekoladą 4 kostki odłożyć. wymieszać ze zmielonymi migdałami, mąką pszenną i ziemniaczaną, bułką tartą, proszkiem do pieczenia i pianą z białek. przełożyć do formy piec 45 minut w temperaturze 180 stopni. odstawić na 3 godziny, przekroić na 3 krążki nasączyć wiśniówką. przełożyć wiśniami i kremówką ubita z cukrem pudrem i rozpuszczoną żelatyną. udekorować bitą śmietaną zwiórkowaną czekoladą i wiśniami
Sarenka
Pyza
mamqa
mamqa
Persik napisał(a):
Nic nie napisałam o skopiowanym przepisie i komentować tego nie będę.
Linka podałam do strony skąd jest zdjęcie, bądz uczciwa wobec autorki i nas, czytających Twój przepis.
admin
Ja tez dostalam info na priva od Persika, zdjecie w takim razie usuwamy - moze komus sie uda zrobic ten tort i dodac wlasną fotkę :)