Sposób przygotowania:
Mój ulubiony makaron penne z kurczakiem
Na początku gotujemy makaron według przepisu podanego na opakowaniu. Najlepiej gdyby wyszedł al dente.
Piersi z kurczaka i cebulę kroimy w kostkę a pieczarki w ćwiartki.
W niedużym garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy do niego cebulę.Czekamy aż lekko się zeszkli.
Następnie dodajemy pokrojone mięso oraz pieczarki i wszystko razem podsmażamy.Całość doprawiamy do smaku przyprawą Kucharek, solą i pieprzem.
Następnie do garnka wlewamy śmietanę.Mieszamy z pozostałym składnikami.Kolejno dodajemy makaron.Delikatnie mieszamy.
Na koniec doprawiamy nasze danie sokiem z cytryny.
Makaron wykładamy na głębsze talerze i posypujemy startym na tarce serem parmezan.
Smacznego.
Piersi z kurczaka i cebulę kroimy w kostkę a pieczarki w ćwiartki.
W niedużym garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy do niego cebulę.Czekamy aż lekko się zeszkli.
Następnie dodajemy pokrojone mięso oraz pieczarki i wszystko razem podsmażamy.Całość doprawiamy do smaku przyprawą Kucharek, solą i pieprzem.
Następnie do garnka wlewamy śmietanę.Mieszamy z pozostałym składnikami.Kolejno dodajemy makaron.Delikatnie mieszamy.
Na koniec doprawiamy nasze danie sokiem z cytryny.
Makaron wykładamy na głębsze talerze i posypujemy startym na tarce serem parmezan.
Smacznego.