Sposób przygotowania:
Moja delicja
Białka ubij na sztywną piane ze szczypta soli, dodaj cukier, żółtka i nadal ubijaj. Na koniec dodaj mąkę wymieszaną z proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszaj. Przełóż do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem formy. Piecz w temperaturze 160stC przez 20minut. Ostudź.
Budynie ugotuj z mlekiem.
Do ciepłego budyniu dodaj margarynę i wymieszaj.
Galaretki cytrynowe rozpuść w szklance wody, gdy ostygną wymieszaj z budyniem. Brzoskwinie odsącz z zalewy, pokrój na małe kawałki i dodaj do budyniu.
Masę wylej na biszkopt.
Na masie ułóż delicje, a na nie wlej galaretki truskawkowe. Odstaw do stężenia.
Budynie ugotuj z mlekiem.
Do ciepłego budyniu dodaj margarynę i wymieszaj.
Galaretki cytrynowe rozpuść w szklance wody, gdy ostygną wymieszaj z budyniem. Brzoskwinie odsącz z zalewy, pokrój na małe kawałki i dodaj do budyniu.
Masę wylej na biszkopt.
Na masie ułóż delicje, a na nie wlej galaretki truskawkowe. Odstaw do stężenia.