paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

moja fasolka po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

ten smak uwielbiam od dziecka

moja fasolka po bretońsku

Składniki:

moja fasolka po bretońsku

 

Sposób przygotowania:

moja fasolka po bretońsku
Fasolkę zalewamy wodą i tak pozostawiamy na noc do namoknięcia. Następnie odcedzamy ją, zalewamy nową wodą i przez godzinę gotujemy. Dodajemy do niej skórę odciętą od boczku 3 liście laurowe. Cebule obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Boczek także kroimy w kostkę, a następnie podsmażamy do momentu wytopienia tłuszczu. Dodajemy do niego cebulę i w momencie gdy się zeszkli kiełbasę pokrojoną w pół plastry. Po godzinie z fasoli wyjmujemy skórę a wkładamy składniki z patelni. Następnie gotujemy do momentu aż fasola zmięknie. ok 15 min przed zakończeniem gotowania dodajemy koncentrat, 2 łyżki majeranku. Całość solimy i pieprzymy do smaku, mieszamy