basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Moja fasolka po bretońsku 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Moja własna inspiracja na obiad

Moja fasolka po bretońsku 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Moja fasolka po bretońsku 2

 

  • 1/2 kg fasoli jaś
  • 30 dag kiełbasy podwawelskiej
  • 20 dag szynki wędzonej
  • 1 mały koncentrat pomidorowy
  • 1 duża cebula
  • 6 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka czubrycy zielonej

Sposób przygotowania:

Moja fasolka po bretońsku 2
Fasole wymoczyć przez noc,ugotować do miękkości. Cebulę pokroić w piórka, kiełbasę i szynkę w kostkę i razem wrzucić na rozgrzaną patelnie, podsmażyć, pod koniec smażenia dodać przeciśnięty czosnek, wymieszać.Wszystko przełożyć do fasoli, chwilę pogotować. Z podanych przypraw zrobić mieszankę na spodeczku, dodać do fasolki, wymieszać, wlać koncentrat pomidorowy, zagotować. Podawać z chlebem.
Moja fasolka po bretońsku 2
Fasola wcześniej długo moczona gotuje się
Moja fasolka po bretońsku 2
Smażona cebulka z kiełbasą i szynką jeszcze chwilę i zostanie wymieszana z fasolą
Moja fasolka po bretońsku 2
Moja własna mieszanka z przypraw dokładnie wymieszana
Moja fasolka po bretońsku 2
Wszystkie składniki się połączyły-danie gotowe