iwona3004

iwona3004

Szef Kuchni
[Przepisów: 74]

Moja letnia parzybródka

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Zupa,którą gotuję latem kiedy dostępne są młodziutkie,pachnące warzywa...to istny raj dla mojego podniebienia.

Moja letnia parzybródka

Składniki:

Moja letnia parzybródka

 

  • 5-6 skrzydełek kurczaka
  • główka młodej kapusty (dość ścisła)
  • pęczek młodej włoszczyzny
  • kilka gałązek młodego koperku
  • 5-6 młodych ziemniaków
  • sól,pieprz mielony,4 kulki ziela angielskiego,1 listek laurowy,łyżka np.vegety,łyżka kaszy jęczmiennej

Sposób przygotowania:

Moja letnia parzybródka
Kapustę szatkuję,włoszczyznę -marchewki,korzeń i natkę pietruszki,korzeń selerka i por- dokładnie myję (staram się nie obierać) i kroję (dodaję tylko 2 łodyżki selera z listkami),ziemniaki skrobię i kroję w kostkę.Do garnka wlewam 3 litry wody i gotuję skrzydełka ok.20 min.z przyprawami,wyjmuję skrzydełka i obieram z kości i wrzucam mięso do wywaru,następnie dodaję włoszczyznę, ziemniaki,kapustę i kaszę,gotuję wszystko razem do miękkości.Po ugotowaniu dodaję do zupy posiekany koperek.