Sposób przygotowania:
Moja marmurkowa babka
W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Następnie w drugiej misce ubić mikserem na najwyższych obrotach miękkie masło.Dodać cukier i ubijać jeszcze przez 4 minuty. Do masy dodawać jajka i waniliowy ekstrakt.Całość zmiksować. Kolejno dodawać mąkę na przemian z mlekiem. Gorzką czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Ciasto podzielić na dwie części.Do jednej części dodać czekoladę i dokładnie wymieszać. Formę wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą. Na zmianę wlewać to jasną to ciemną masę. Po wyłożeniu, widelcem zrobić w cieście zygzaki. Piekarnik nagrzać do temperatury 160 stopni i piec ciasto ok. 70 min. Po wyjęciu odstawić do wystudzenia.Można posypać cukrem pudrem. Smacznego.